– Ta en Expressen och lägg dig på soffan och läs bara nu, sa Helene till mig med skärpa i tonen.
Jag gick omkring och nästan skakade och hon tröttnade på mig. Vi hade hyrt en stuga på Öland.
Motvilligt la jag mig ner och bläddrade för första gången på fem år i en kvällstidning. Efter dessa år av konstant arbete utan semester eller ledighet var jag som en knarkare. Det tog mig nästan hela den veckan att verkligen kunna koppla av, spela badminton med ungarna och bara slappa på stranden. 

Kvällstidningar, alkohol och större delen av TV-tablån var sådana saker vi hade bestämt låta bli när vi 1996 satsade på företaget. De var alla tidstjuvar som stal tid från drömmen vi hade. Att starta företag och kunna leva på företaget. Vi hade jobbat alla helger, kvällar, alla lediga dagar, dubbelarbetat och t.o.m. trippelarbetat.
Nu hade det äntligen gett frukt och både företaget och ekonomin var så stabil att vi kunde ta 2 veckors semester.

Genom åren har vi lärt oss att återhämtningen den här perioden betyder mycket för energin så numera försöker vi alltid koppla av några veckor varje år. Nästan alltid i Sverige som är så härligt på sommaren. I år blir det en sväng neråt Skåne och Ystad. Ska bli jättehärligt att njuta av ledigheten om man nu kan kalla det det när man har med iPhone och iPad med Internet/e-mail tillgängligt dygnet runt. Jag har lovat mig själv att bara kolla 2-3 gånger per dag i alla fall 😉

Ha en skön sommar!

/Michael
Source: New feed