När jag går in på sajt. Alltså vilken sajt som helst så ser jag bara samma reklam. Dag ut och dag in. Samma tråkiga reklam. Alltså fattar inte Google att jag inte är intresserad och testar något annat?

Jag har t.ex. en vän växlat intresse från sjö, båt, fiske till hifi, musik, elektronik till akvarium och akvariefiskar för att sedan börja windsurfa på äldre dar och köpa allt som har med just windsurfing att göra. Hade Google förutsett det? Hade man genom reklam kunna få honom intresserad av något annat? Ja, jag tror det.

I strävan att hitta det perfekta för kunden tror jag att man missar att kunden kan vara intresserad av helt nya grejor. Det kanske är den riktiga utmaningen för reklambranschen i framtiden. Att hitta kunder som inte ens vet om att de är intresserade.

Michael Ländin

Michael Ländin är VD och medgrundare av FL-Net som bland annat driver Sverige.nu, Mailbox.se, Vinden.se, Nyhet.se och Fuska.nu