Tjena, jag förstår att du är trött på politiker nu, men du måste bara lyssna på det här. Det är val på söndag! I flera år har problemen med stresssamhället växt. Stress på jobbet, stress med familjen och stress i skolan. Fina bilder på sociala medier gör att många föräldrar och ungdomar mår dåligt av press och dåligt samvete. Man orkar inte. Psykisk ohälsa ökar och på alla svenska arbetsplatser finns människor som sjukskrivs för utmattningsdepression.

Vi politiker har i åratal bara pratat, pratat och pratat om detta men ingen har haft någon lösning. Förrän nu: Nu lanserar vi Socialdemokrater “Familjeveckan”. Den innebär att alla föräldrar som har barn mellan 4-16 år får en veckas ledigt varje år. En vecka att använda till bara vara tillsammans, koppla av, slippa bekymra sig om att skolan har studiedagar eller förskolan har stängt och på så vis behöva ta av sina semesterdagar. Den här Familjeveckan som verkligen kommer att förändra livet för många föräldrar möter naturligtvis motstånd: “Pengarna borde satsas på annat“, “Det blir dyrt och krångligt” säger dom.

Själv är jag övertygad om att det här bara är början på något som kommer att byggas ut i en framtid. Jag är verkligen både glad och stolt över att som Socialdemokrat få vara med och driva en sån här förbättring och utveckling av välfärden!

Vill du också ha en familjevecka? Då måste du ge oss din röst för vi är det enda parti som driver det! Jag litar på dig!