Nyligen kom siffror att Kalmar län slår invånarrekord. Siffrorna visar att vi i länet är fler än någonsin och rekordet från 1880 är slaget och vi har återhämtat oss sedan utvandringen till Amerika.  Vi är nu hela 245 194 invånare. Grattis Kalmar län!

Här kommer en kortare lista varför även du ska flytta hit:

  1. Upplev härlig svensk sommar – Öland hade 552 soltimmar under sommaren 2019. En strålande 6:e plats i Sverige. Kalmar är återigen framröstad som årets sommarstad.
  2. Må bättre och mindre stress – Enligt forskningen upplever människor som bor vid havet och har havsutsikt betydligt mindre stress och ångest. Risken att utveckla diabetes är klart högre i en storstad.
  3. Lev längre i en stad som Kalmar – 7600 svenskar dör varje år av luftföroreningar. En ny studie har jämfört storstadens luftföroreningar med att röka ett paket cigaretter varje dag i 29 år .
  4. Hitta ditt drömjobb – Regionsjukhus, Ehälsomyndighet och Linnéuniversitet ger alla möjligheter till en god arbetsmarknad.
  5. Fantastisk shopping och kultur – Kalmar slott är en utsett av CNN till ett av världens vackraste slott. Kalmar satsar också hårt på både stadskärnan och de olika handelsområdena som finns runt om i staden. Kulturcentrum håller på att byggas.
  6. Idrotta hur mycket du vill – Kalmar har flera lag i de högsta divisionerna och var för två år sedan nominerade till årets idrottsstad. Parallellt med detta har man i många år satsat på idrottsturism och fått tävlingar som Ironman och SM i Beach Soccer.
  7. Hitta bostad. I Kalmar råder det byggboom och det byggs otroligt mycket. Här finns både hyresrätter, bostadsrätter och villatomter. Dessutom en bostadsgaranti både för studenter och unga.
  8. Bra skolor. Kalmar ligger på tionde plats bland landets 290 kommuner i 2018 års Bästa skolkommun som Lärarförbundet rankar.
  9. Bra äldreomsorg. Kalmar ligger på plats 30 när det gäller kontinuitet i äldreomsorgen. Dessutom har man en boendegaranti för äldre som fyllt 85 år.
  10. Att leva – Kalmar är en av de bästa kommunerna i landet när det gäller att bara leva. Det säger i alla fall rankingen i Dagens Samhälle och Fokus.

Har du fler skäl som jag inte listat ovan? Maila mig så lägger vi till dem. Annars förväntar jag mig att de flesta från storstäderna i landet flyttar hit. 🙂

/Michael Ländin