För ett par år sedan fick jag idén till en musikal. Jag hade tillsammans med en grupp andra låtskrivare skrivit en rad låtar som tycktes hänga ihop. Många texter handlar som brusten kärlek, ensamhet och drömmar. Det passade oerhört bra in på en av 20-talets rikaste män – Ivar Kreuger från Kalmar.

Musikalen skulle alltså handla om Ivar Kreuger. En av de mest mytomspunna affärsmännen i svensk historia. Han blev rik på tändsticksmonopol över hela världen, hade någon typ av fotografiskt minne, byggde Stockholms Stadion och NK. Vår berättelse handlar mycket om hans relation med Greta Garbo som han möter på Pubs hattavdelning i Stockholm. Med sitt filmbolag SF har Ivar alla möjligheter att göra en filmstjärna av Greta. Utan att spoila för mycket är det en historia om kärlek, glamour, spioner, onda intriger, pengar, filmstjärnor och mord. Vår logga ser ni överst.

Manus har min gode vän och historiker Göran Modig skrivit (med lite hjälp av mig) och just nu pitchar vi och de andra låtskrivarna vår musikal. Pitcha är att skicka den till olika ställen för att få en bedömning och förhoppningsvis någon som vill sätta upp, göra den bättre eller investera i musikalen. Ett arbete som möjligen tar några år till, om det någonsin ta slut.

Avslutar med ett litet aktietips. En aktie i Kreuger & Toll för endast 100 kronor. Kom och köp!

Michael Ländin, Entreprenör, politiker och musiker