Året var 1999. Det var ett otroligt år och en fantastiskt galen tid. Vid alla besök i Stockholm fick vi lära oss att det var helt fel att visa svarta siffror.
– Det visar att ni inte satsar tillräckligt mycket på framtiden, anförtrodde sig en person i Spraykoncernen mig. Det var helt seriöst. Vi öste givetvis på och köpte så mycket banners vi bara kunde. Allt för att forsätta elda på den redan glödheta nya ekonomi. Men vi satt ju på Öland då så vi kunde smyga med våra svarta siffror.

Någon gång i slutet på 1999 fick vi en bokning från det ännu mer glödheta Boo.com. De ville köra e-postmarknadsföring för fulla muggar vid öppningen av en fantastisk butik där man kunde handla on-line.
Noggranna som vi var testade vi givetvis att klicka på annonsen innan utskick. Stendött! Sajten var inte uppe alls. Efter några samtal till Boo.com fick vi beskedet:
– London säger kör, så bara kör ut skiten…

Senare den kvällen fungerade visserligen Boo.com men den var så stor och tung att dåtidens modem – som alla satt uppkopplade på – inte hade en chans att ladda ner sajten. Konkursen var ett faktum i maj 2000.

Om vi fick betalt? Jepp, enligt bokföringen på förfallodagen. 🙂

Michael Ländin är VD och medgrundare av FL-Net som bland annat driver Sverige.nu, Mailbox.se, Vinden.se och Fuska.nu

Source: New feed