Gott Nytt Mobilår!

Ibland är det inte svårt att förutspå framtiden. Det är bara att titta runt sig under nyårsdagens middag hos farmor och farfar. Efter middagen satt en vid datorn, två spelade Wii och resten satt med mobiltelefonerna, ständigt uppkopplade till nätet men ändå i livligt samtal med varandra. Farfar tog hand om disken men det var bara för jag kollade om jag kunde synka hans Xperia. 😉
Om 2011 var det året då smartphones verkligen slog igenom är det nog ingenting mot hur 2012 blir. Kanske får vi se mobila betalningar slå igenom redan i år. Samarbetet mellan 3, Telenor, Tele2 och Telia bäddar för det i alla fall.

I slutet på december höll jag föredrag om Sociala medier och den mobila revolutionen för landstingsledningen. Spännande att se hur många politiker snabbt tar åt sig av den information de får. Redan samma kväll filmades det på en mobiltelefon från kommunfullmäktige och streamades live till nätet. Coolt säger jag!

Spännande i år blir också att se hur mobil-TV:n utvecklas. Såg att Viaplay börjat erbjuda en gratismånad. Troligen går det inte lika enkelt att få folk att betala för TV på nätet som de är vana vid. Allt finns ju redan gratis där ute för den som vill. Visserligen får man leta lite och kommer in på sajter som ibland ser lite skumma ut men finns där, det gör det. Troligen får leverantörerna fundera på både prisbild och framförallt gränssnitt.

På FL-Net håller vi just nu på att mobilanpassa alla våra nyhetsbrev i Mailbox.se. Andelen som läste våra mail i mobilen steg förra året från 5 till 15 % och vi räknar med att minst 30 % kommer göra det under 2012. Några brev är klara och gick ut idag. Nytt enklare gränssnitt där man kan läsa allt även på liten skärm. Enkla nyhetsbrev med stora typsnitt och länkar som går att klicka med tummen på är det som gäller. Vi ses!

Föredrag för landstingsledningen om sociala medier och den kommande mobilrevolutionen.

Michael Ländin är VD och medgrundare av FL-Net som bland annat driver Sverige.nu, Mailbox.se, Vinden.se och
Fuska.nu

Source: New feed