Jag har gjort slut med Telia. Det var dags nu. Begränsat surf. Nästan aldrig 3G. Extremt dålig mottagning överhuvudtaget. Många gånger “ingen service” alls. Hos min nya kärlek Telenor som jag kört nu ett tag via iPad har jag i princip alltid 3G och obegränsad surf. Det känns nästan lite konstigt. Jag hade vant mig vid att det skulle gå långsamt.

Ni ska veta att det här var så jobbigt för mig. Ångesten varade i flera dagar och jag kände mig faktiskt otrogen.
När jag flyttade hemifrån på 80-talet skaffade jag min första telefon på Televerket. Sedan dess har jag haft massor av olika telefoner och abonnemang men det har alltid varit Telia/Televerket. Jag till och med jobbade 10 år för Telia/Televerket som telefonist, som säljare i telebutik och som PC-tekniker. Hur lojalt är inte det?

Smartphonen är för att stanna. Tiden är förbi då en telefon var till bara för att ringa på. Ett telefonnät måste nu fungera att surfa, titta på TV, kolla mail och göra bankärenden på. Funkar inte det kan man som kund inte stanna längre. Inte ens jag.
Som alla sagor har även denna ett slut. -Schas katta, som den lilla gumman sa. Telia fick springa till skogs den här gången och kommer aldrig mer hem igen. Jag fäller en liten tår. 🙁

Men nu sa någon att Telias 4G skulle bli rätt bra nästa år? Kanske kommer de tillbaka i alla fall? 😉

Michael Ländin är VD och medgrundare av FL-Net som bland annat driver Sverige.nu, Mailbox.se, Vinden.se och Fuska.nu
  

Source: New feed