Telia, Telenor, 3 och Tele2 har startat bolag ihop. Anldening är att de vill sätta ner foten när det gäller mobila betalningar. Bolagets produkt heter www.wywallet.se.
“Planen är att vi ska bli mobila betalningar för alla, överallt!” säger Adam Hasslert som är Head of marketing på WyWallet. 
Det kommer dock att ta tid innan en standard är satt och handlare har terminaler och konsumenter har mobiler som stöder den. Enligt Adam har terminalerna i dag på t.ex. ICA, pressbyrån och Seven Eleven redan stöd för s.k. NFC (near field communication). Det enda som krävs är en uppdatering av mjukvaranendast. Problemet är att bara en handfull telefoner har NFC-chip inbyggt i sig och dessutom finns ingen standard för hur och var köp-PIN-koder ska lagras på telefonen.
Jag tycker det verkar härligt med något som kan förenkla min vardag så som betalningar i mobilen skulle göra. Nästa steg borde vara att kunna legitimera sig med mobilen. Då är det dags att kasta plånboken 🙂 

På FL-Net älskar vi mobilen och har nu lanserat våra mobilsajt nu i en beta-version där trafiken ökar stadigt. Kolla gärna på http://m.sverige.nu

Michael Ländin är VD och medgrundare av FL-Net som bland annat driver Sverige.nu, Mailbox.se, Vinden.se och
Fuska.nu


Source: New feed