När jag går in på YouTube visas bara de videos jag redan sett eller videos som liknar de jag tittat på de senaste månaderna. Varför? Tror YouTube eller egentligen Google att jag är så inskränkt så mitt intresse av musik och videos begränsas sig till fem olika låtar/videos?
 
Detsamma gäller reklamen som visas. För någon någon månad sedan fick jag en inbjudan om att delta i en låtskrivarträff nere i Spanien och gjorde då en sökning på orten.
 
Det skulle jag aldrig gjort. Nu visas nästa alltid Google-annonser för bara just den orten. Att man kan åka dit, boende och så vidare. Även andra sökningar jag gjort visar Google “relevanta annonser” hela tiden.
Jag är så trött på dessa annonser så jag spyr.
 
Visa mig något nytt Google! Jag är totalt redo för randomannonser som handlar om saker jag aldrig sett eller gjort förrut! Jag är också redo för nya roliga redaktörsutvalda videos när jag går i på YouTube startsida.
Var lite wild and crazy för mig. Snälla, snälla, snälla. 🙂
Michael Ländin är VD och medgrundare av FL-Net som bland annat driver Sverige.nu, Mailbox.se, Vinden.se och Fuska.nu

PS. Ja, jag är givetis inte inloggad på Google när jag ser dessa annonser. Jag har också testat att radera cookies men Google känner troligen igen mig på mitt IP-nummer helt enkelt.

 

Source: New feed