Enligt en av världens mest anlitade förelälsare – Peter Diamandison – har du bara 10 år på dig innan allt detta händer.
 
En hjärna för 10 000 kronor 
Inom 10 år kan du köpa en dator som räknar 10 ^ 16 cykler per sekund (10.000 biljoner cykler per sekund), den hastighet som motsvarar tankeförmågan hos den mänskliga hjärnan.
 
En helt ny ekonomi bortom din fantasi
År 2025 kommer “Internet of everything” att överstiga 100 miljarder anslutna enheter, var och en med ett dussin eller flera sensorer att samla in data. Detta kommer att leda till en helt ny ekonomi driver en datarevolution bortom vår fantasi. Ciscos färska rapport uppskattar att detta kommer att generera en svindlande summa av 190 000 000 000 000 kronor i nyskapade värde.

Perfekt Kunskap och AI
Vi är på väg mot en värld av perfekt kunskap. Med sensorer samlar in uppgifter överallt (autonoma bilar, satellitsystem, drönare, wearables, kameror), kommer du att kunna veta vad du vill, när som helst, var som helst, och fråga dessa data för att få svar och insikter. Om du tycker att Siri är bra att ha nu är det ingenting mot vad nästa generations AI kommer att vara. Det kommer att vara mer som Jarvis i Ironman för er som sett den. Företag som IBM Watson, DeepMind och Vicarious sitter just nu och utvecklar nästa generations AI-system. 

8 miljarder Hyper-anslutna Människor
Facebook (Internet.org), SpaceX, Google (Project Loon), Qualcomm och Virgin (OneWeb) planerar att ge global anslutning till varje människa på jorden vid hastigheter över en megabit per sekund. Detta innebär att vi växer från 3 till 8 miljarder anslutna människor och lägger till 5 miljarder nya konsumenter i den globala ekonomin. 

Chef över din egen hälsa
Biometrisk analys (kroppsnära teknik) och AI kommer att göra oss alla till chefer över vår egen hälsa. Storskalig genomisk sekvensering och maskininlärning kommer att tillåta oss att förstå orsaken till cancer, hjärtsjukdomar och neurodegenerativa sjukdomar och vad man ska göra åt dem. Robotkirurger kan genomföra ett självständigt kirurgiskt ingrepp perfekt för småpengar (varje gång) och vi kan få ett hjärta, lever, lunga eller njure när vi behöver det. Istället för att som nu vänta på att en givaren ska dö.
Tusentals nya startup-företag och dagens jättar (Google, Apple, Microsoft, SAP, IBM, etc.) kommer alla att försöka komma in denna miljardmarknad. Befintliga vårdinrättningarna kommer att får väldigt svårt att hävda sig mot nya affärsmodeller med bättre, billigare och effektivare vård. 

Det är inte så mycket en fråga om vad vi tycker om detta utan hur kan vi nyttja denna kunskap så att denna “nya värld” ska komma alla människor till del. 

Michael Ländin är entreprenör, politiker och musiker.